top of page

Fyrhuset Coaching

Uppdaterat: 9 juni 2022


Varmt välkommen till Fyrhuset!


Du läser just nu premiärinlägget. Det som 2016 startade med insjuknande i cancer har nu mynnat ut i återhämtning, utbildning och uppstart av min nya verksamhet – Fyrhuset Coaching. Eftersom detta är inledningen på något nytt tänker jag börja med att presentera mig. Jag heter Ingrid Sernelin och blir 56 i år. Om det finns något genomgående tema i mitt liv så är det vatten. Jag älskar havet. Det började med populära skumbad som liten med hundar som avundsjukt hängde över badkarskanten och undrade vad jag hade för mig. Jag har också ett förflutet som aktiv inom både sim- och dyksport. Min kärlek till detta element har varit en inspiration även för min hemsida, som du ser.


I min ungdom utbildade jag mig till jurist, driven av ett stort rättvisepatos och mitt behov att komma ifrån den organisation som fanns på min dåvarande arbetsplats. Med andra ord blev min utbildning snarare en rörelse från någonting än en rörelse till någonting. Detta faktum blev tydligt då jag efter examen istället tog upp mitt intresse för apparatdykning. Havet tog över och förde mig vidare till en yrkeskarriär inom sportdykeri. Den varade i 17 år. Något år efter att jag bytt bransch blev jag sjuk. Cancer. Här startade en annan utbildning – i livets och dödens skola. Den omformade mig i grunden och fick mig att, som så många andra, omvärdera livet.


Jag hade ett behov av att förstå vad jag hade varit med om och att strukturera det som hade hänt. Det var omvälvande i grunden. Hela min tillvaro förändrades på mycket kort tid. Det gick så fort att jag inte hann med, vilket resulterade i att jag mer reagerade än agerade. För första gången i mitt liv skrev jag ”dagbok”. Den hade mer formen av en personlig journal och först efteråt insåg jag hur värdefull den var och fortfarande är för mig. Det blev även en bok av den, ”Cancer, min vän”.


Denna period av mitt liv blev inledningen till en personlighetsutveckling av mått. Det hade skett en skiftning i mig. Den var god och jag beslöt att försöka bygga vidare på den. Jag hade också insett att jag ville göra något för andra som drabbas av svårigheter och inte blir riktigt hjälpta. Mina sökningar efter utbildningar resulterade i kurser hos Unestål Education AB (då Skandinaviska Ledarhögskolan) i Örebro.


Mentalt klarade jag mig bra genom hela behandlingen tack vare allt stöd jag fick från min onkolog, min familj, vänner och bekanta. Jag vet att jag hade mått bättre ändå, om jag fått mer hjälp. Här upplevde jag brister inom vården och det är bland annat dem jag tänker vara med och avhjälpa. Jag vill återgälda.


Mitt uppdrag är att bistå dig när du önskar förändring. Oavsett orsak guidar jag dig på vägen. Att må bra är viktigt. Kanske är du också nyfiken på vad som egentligen bor i dig? Är du redo att träffa ditt större jag?

Jag är redo!


Allt gott!

Ingrid133 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Flow

Flow, flyt, att vara i zonen… Det finns olika uttryck för det tillstånd som har kallats den optimala upplevelsen. Den kan beskrivas som att innefatta ett subjektivt värde, engagemang och en känsla av

Vad vill du ha?

Allt levande har en slags inneboende drivkraft. Dess syfte bottnar i organismens överlevnad och fortplantning. Den byggs upp av elektrokemiska reaktioner och processer som omvandlar energi. Det är fas

Var är du?

Är du i nuet? Vi befinner oss alla i nuet men är vi där egentligen? Hur ofta är vi på plats i bemärkelsen närvarande och varför är det viktigt? Vi klarar det mesta ändå men det handlar inte så mycket

Comentários


bottom of page